«

»

Μάι 28 2015

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΕ03

Την Τρίτη 11-11-2014 και από τις 12.00-14.30 διεξήχθη στην αίθουσα εκδηλώσεων του νεοσύστατου 6ου ΓΕΛ Αγρινίου επιμορφωτικό σεμινάριο, το οποίο απευθυνόταν στους /στις εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ3 που υπηρετούν στα Γυμνάσια και Λύκεια, αρμοδιότητας της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτ/νίας. Την ευθύνη της διοργάνωσης του σεμιναρίου είχε ο κ. Νάκος Κων/νος, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ03.
Θέμα του σεμιναρίου ήταν: «Μέθοδοι Διδακτικής-Αξιολόγησης του μαθητή». Εισηγητές στην επιμόρφωση ήταν:
1. κ. Νάκος Κων/νος, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ03 με θέμα: «Αξιολόγηση του μαθητή:Μέθοδοι, Μορφή, Σχέδιο μαθήματος, Σχεδιασμός αυτού»
2. κ. Μουρούκος Ευάγγελος, ΠΕ03, εκπαιδευτικός 6ου ΓΕΛ Αγρινίου με θέμα: «Αξιολόγηση θεμάτων Α΄ Λυκείου στην Άλγεβρα(από την Τράπεζα Θεμάτων)
3. κ.Αποστολόπουλος Γεώργιος, ΠΕ03, εκπαιδευτικός 2ου ΓΕΛ Μεσολογγίου
με θέμα: «Αξιολόγηση θεμάτων Α΄ Λυκείου στη Γεωμετρία, (από την Τράπεζα Θεμάτων).

Το επιμορφωτικό σεμινάριο παρακολούθησαν 65 εκπαιδευτικοί της ειδικότητας των Μαθηματικών, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα της εποχής για επιμόρφωση ενόψει του συστήματος εξετάσεων που εφαρμόζεται στο νέο Λύκειο. Από τη Διεύθυνση του σχολείου τονίστηκε η στενή σχέση που υπάρχει μεταξύ των Μαθηματικών και της Φιλοσοφίας, υπογραμμίστηκαν τα κοινά σημεία μεταξύ των δύο Επιστημών μιλώντας για το θαυμασμό του Πλάτωνα για τα Μαθηματικά, ο οποίος στην Ακαδημία του μπορούσε να συναναστρέφεται με άνεση τους καλύτερους Μαθηματικούς της εποχής του, συμμεριζόμενος και ενθαρρύνοντας τον ενθουσιασμό τους για τη δουλειά τους. Χαρακτηριστική ήταν η φράση που υπήρχε στην είσοδο της Ακαδημίας «Μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω»
Η Διεύθυνση του σχολείου ευχαριστεί το Σχολικό Σύμβουλο, κ. Νάκο Κων/νο, ο οποίος επέλεξε τη νεοϊδρυθείσα σχολική μονάδα της πόλης για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου, στηρίζοντας με την ενέργειά του αυτή το σχολείο στα πρώτα του βήματα στο σχολικό χάρτη της πόλης.