Αρχείο κατηγορίας: Επιμορφώσεις-Ημερίδες

Νοε 16 2021

Δράση των μαθητών της Α΄ Λυκείου στο «Μικρό Θέατρο»

Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου του 6ου ΓΕΛ Αγρίνιου συμμετείχαν μέσα στον Οκτώβρη 2021 σε μια ενδιαφέρουσα βιωματική καλλιτεχνική δράση για εφήβους που έλαβε χώρα στο θεατρικό εργαστήρι «Το Μικρό θέατρο» στο Αγρίνιο.
Ήταν μια διαδραστική εμπειρία με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με την τέχνη, το θέατρο και την σκηνική δράση μέσα από ρόλους, μουσική, κίνηση και αυτοσχεδιασμούς.
Με την καθοδήγηση και εμψύχωση έμπειρων ηθοποιών κατάφεραν να εκφραστούν ελεύθερα μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια αλλά και να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και του συμμαθητές τους.
Αυτό το δημιουργικό καλλιτεχνικό ταξίδι τους έδωσε την ευκαιρία της ομαδικής χαλάρωσης, της συσπείρωσης της ομάδας αλλά και της ενδυνάμωσης της δημιουργικότητας, της φαντασίας αλλά και της θεατρικής διαπαιδαγώγησης.
Υπεύθυνες Καθηγήτριες
Ασημάκη Κατερίνα
Πανταζή Ελευθερία

Μαρ 20 2018

Ενημέρωση της Γ΄Λυκείου από το ΚΕΣΥΠ Αγρινίου

aitisipanelladikes2018Την Τρίτη, 20-03-18, επισκέφτηκαν το σχολείο μας εκπρόσωποι του ΚΕΣΥΠ Αγρινίου για να ενημερώσουν τους μαθητές της Γ΄Λυκείου και να απαντήσουν στα ερωτήματά τους όσον αφορά τη συμπλήρωση της αίτησης-δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2018. Τους ευχαριστούμε.

Νοε 18 2017

Συμμετοχή στο βιωματικό πρόγραμμα για την οδική ασφάλεια ΙΟΑΣ

 

ΙΟΝΑΣΤην Πέμπτη, 16-11-2017, το τμήμα Α1 του 6ου ΓΕΛ Αγρινίου συμμετείχε στο πρόγραμμα κυκλοφοριακήςαγωγής από το ΙΟΑΣ <Πάνος Μυλωνάς> που πραγματοποιήθηκε στον χώρο της ΕΛΑΣ Αγρινίου. Το πρόγραμμα απαρτιζόταν από δύο μέρη, ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό-βιωματικό. Ήταν εξίσου ενδιαφέροντα και τα δύο. Το θεωρητικό μέρος αποτελούνταν από μια παραστατική εισήγηση κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθητές παρακολουθούσαν με αμείωτο ενδιαφέρον την ομιλία ενός μέλους του ΙΟΑΣ. Ο συγκεκριμένος εισηγητής κατάφερε, μιλώντας στη γλώσσα των παιδιών με αμεσότητα και μεταδοτικότητα, να περάσει  μηνύματα σωστής οδηγικής συμπεριφοράς και να κάνει τα παιδιά να σκεφτούν και να προβληματιστούν για το πόσο προσεκτικοί πρέπει να είναι ως πεζοί, ως συνοδηγοί ή επιβάτες και μετέπειτα ως οδηγοί για να μη χάνονται τόσες ανθρώπινες ζωές στους δρόμους. Το δεύτερο μέρος ήταν ακόμα πιο ενδιαφέρον γιατί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να βιώσουν:

  • το αναποδογύρισμα ενός αυτοκινήτου ενώ βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο φορώντας, φυσικά, ζώνες ασφαλείας.
  • το απότομο σταμάτημα μιας θέσης ενός αυτοκινήτου που τρέχει υποθετικά μόνο με 7 χιλιόμετρα την ώρα και πόσο σημαντική είναι η ζώνη ακόμα και με τόση μικρή ταχύτητα.
  • η δυσκολία περπατήματος σε μια ευθεία φορώντας θολά γυαλιά που προσομοίωναν την όραση ενός ανθρώπου που είχε καταναλώσει μια ποσότητα αλκοόλ.

Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους-μέλη του ΙΟΑΣ για το εξαιρετικό έργο που επιτελούν!

 

 

Σεπ 21 2017

Ενημέρωση της Β΄και Γ΄Λυκείου από το ΚΕΣΥΠ

ΚΕΣΥΠΤη Πέμπτη, 21-09-17, επισκέφτηκαν το σχολείο μας εκπρόσωποι του ΚΕΣΥΠ Αγρινίου για να ενημερώσουν τους μαθητές της Β΄ και Γ΄Λυκείου για την κατάργηση του 4ου Επιστημονικού Πεδίου και ότι αλλαγές ισχύουν μέχρι σήμερα και αφορούν το σύστημα εξετάσεων για το σχολικό έτος 2017-2018. Τους ευχαριστούμε.

.

Ιουν 29 2015

Μαθηματική Ημερίδα – Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες

Αγαπητοί συνάδελφοι ,

Σας καλωσορίζουμε στο χώρο του 6ου ΓΕΛ Αγρινίου. Για δεύτερη φορά γίνεται χρήση της παρούσης αίθουσας για επιμορφωτικές συναντήσεις του σχολικού Συμβούλου Μαθηματικών κ. Νακου Κων/νου με την εκπαιδευτική κοινότητα της ειδικότητά του. Σήμερα έχουμε τη χαρά να έχουμε μαζί μας και τον κ. Ρισβά, το Σχολικό Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Και οι δύο ομιλητές θα αναπτύξουν θέματα σχετικά με τη διδασκαλία των Μαθηματικών, αλλά και για προγράμματα ευαισθητοποίησης, για μαθητές που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες στο συγκεκριμένο μάθημα.

Στην τάξη, που αποτελείται από ετερόκλητους μαθητές όλοι ως μάχιμοι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουμε δυσκολίες πώς να μεταδώσουμε στους μαθητές τη γνώση γι΄ αυτό που κατέχουμε. Γι΄ αυτό είναι ωφέλιμο πάντοτε να είμαστε ανοιχτοί σε επιμορφωτικές συναντήσεις, όπου όλοι μαζί ως ειδικότητα ή ως κλάδος θα θέτουμε τους προβληματισμούς μας, θα εκφράζουμε τις ανασφάλειές μας και θα αναζητούμε το καλύτερο για τους μαθητές μας

Άλλωστε και βιβλιογραφικά τονίζεται ότι οι ραγδαίες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις, οι σημαντικές εξελίξεις στις επιστήμες της αγωγής, και οι απαραίτητες εκπαιδευτικές προσαρμογές και μεταρρυθμίσεις, καθιστούν αναγκαία την επιμόρφωση του διδακτικού προσωπικού. Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους είναι δικαίωμα του εκπαιδευτικού και υποχρέωση της πολιτείας και των ιθυνόντων, καθόσον αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση, τόσο για την επαγγελματική ανάπτυξη και αυτονομία του εκπαιδευτικού, όσο και για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας του εκπαιδευτικού συστήματος. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο επιμόρφωσης η Διδακτική των Μαθηματικών και οι προβληματισμοί που αναφύονται από τη διδασκαλία τους , όχι ως συλλογή κανόνων και συνταγών, αλλά ως τρόπος ερευνητικής αντιμετώπισης των φαινομένων της διδασκαλίας και μάθησης των Μαθηματικών, μπορεί να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στα διδασκόμενα Μαθηματικά και τις Επιστήμες της Αγωγής, ανάμεσα στη διδακτική θεωρία και τη διδακτική πράξη, ανάμεσα στη διδακτική έρευνα και τη συνεχή επιμόρφωση μας.

Κλείνοντας, αφού σας καλωσορίσω για μια ακόμη φορά, θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ, λόγω ειδικότητας στον Πλάτωνα, ο οποίος έλεγε ότι ο μαθηματικός δεν εφευρίσκει νέες μαθηματικές αλήθειες, αυτές υπάρχουν ανεξάρτητα απ? αυτόν και αναμένουν υπομονετικά τον εξερευνητή τους. Ο μαθηματικός τις ανακαλύπτει, όπως ο αστρονόμος ανακαλύπτει για πρώτη φορά ένα άγνωστο άστρο.

Σας εύχομαι μία γόνιμη ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων και φυσικά Καλό καλοκαίρι !

Μάι 28 2015

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΕ03

Την Τρίτη 11-11-2014 και από τις 12.00-14.30 διεξήχθη στην αίθουσα εκδηλώσεων του νεοσύστατου 6ου ΓΕΛ Αγρινίου επιμορφωτικό σεμινάριο, το οποίο απευθυνόταν στους /στις εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ3 που υπηρετούν στα Γυμνάσια και Λύκεια, αρμοδιότητας της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτ/νίας. Την ευθύνη της διοργάνωσης του σεμιναρίου είχε ο κ. Νάκος Κων/νος, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ03.
Θέμα του σεμιναρίου ήταν: «Μέθοδοι Διδακτικής-Αξιολόγησης του μαθητή». Εισηγητές στην επιμόρφωση ήταν:
1. κ. Νάκος Κων/νος, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ03 με θέμα: «Αξιολόγηση του μαθητή:Μέθοδοι, Μορφή, Σχέδιο μαθήματος, Σχεδιασμός αυτού»
2. κ. Μουρούκος Ευάγγελος, ΠΕ03, εκπαιδευτικός 6ου ΓΕΛ Αγρινίου με θέμα: «Αξιολόγηση θεμάτων Α΄ Λυκείου στην Άλγεβρα(από την Τράπεζα Θεμάτων)
3. κ.Αποστολόπουλος Γεώργιος, ΠΕ03, εκπαιδευτικός 2ου ΓΕΛ Μεσολογγίου
με θέμα: «Αξιολόγηση θεμάτων Α΄ Λυκείου στη Γεωμετρία, (από την Τράπεζα Θεμάτων).

Το επιμορφωτικό σεμινάριο παρακολούθησαν 65 εκπαιδευτικοί της ειδικότητας των Μαθηματικών, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα της εποχής για επιμόρφωση ενόψει του συστήματος εξετάσεων που εφαρμόζεται στο νέο Λύκειο. Από τη Διεύθυνση του σχολείου τονίστηκε η στενή σχέση που υπάρχει μεταξύ των Μαθηματικών και της Φιλοσοφίας, υπογραμμίστηκαν τα κοινά σημεία μεταξύ των δύο Επιστημών μιλώντας για το θαυμασμό του Πλάτωνα για τα Μαθηματικά, ο οποίος στην Ακαδημία του μπορούσε να συναναστρέφεται με άνεση τους καλύτερους Μαθηματικούς της εποχής του, συμμεριζόμενος και ενθαρρύνοντας τον ενθουσιασμό τους για τη δουλειά τους. Χαρακτηριστική ήταν η φράση που υπήρχε στην είσοδο της Ακαδημίας «Μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω»
Η Διεύθυνση του σχολείου ευχαριστεί το Σχολικό Σύμβουλο, κ. Νάκο Κων/νο, ο οποίος επέλεξε τη νεοϊδρυθείσα σχολική μονάδα της πόλης για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου, στηρίζοντας με την ενέργειά του αυτή το σχολείο στα πρώτα του βήματα στο σχολικό χάρτη της πόλης.