«

»

Σεπ 11 2017

Έναρξη σχολικής χρονιάς 2017-2018

Η εναρκτήρια ομιλία του Διευθυντή του 6ου ΓΕΛ Αγρινίου κ. Καλογερά Παύλο:

Σεβαστέ πατέρα,

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Κυρίες και κύριοι του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Λυκείου Αγρινίου.

Κυρίες και κύριοι,

Αγαπητά μας παιδιά

Με την θεία έμπνευση και τις ευλογίες της εκκλησίας που μόλις πήραμε, με φιλόδοξα σχέδια και νέους σχεδιασμούς, με όνειρα και ελπίδες, αρχίζουμε σήμερα τα τακτικά μαθήματα για τη νέα σχολική χρονιά.

Θα ήθελα εκ μέρους της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων να ευχαριστήσω όλους τους σταθερούς συμπαραστάτες, βοηθούς και φίλους του σχολείου που με την εδώ παρουσία τους σήμερα μας εμψυχώνουν, μας δίνουν δύναμη και μας γεμίζουν με αισιοδοξία για την επιτυχή πορεία μας στη νέα σχολική χρονιά που μόλις αρχίζουμε.

Θα ευχαριστήσω και θα συγχαρώ την πρώην Διευθύντρια κυρία Μπεκούλη Ευδοξία για την μεγάλη προσφορά της σ? αυτό το σχολείο.

Η σημερινή ημέρα που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι η μέρα όλων όσων εμπλέκονται με την εκπαιδευτική διαδικασία για διαφορετικούς λόγους.

  • Είναι η ημέρα των μαθητών
  • Είναι η ημέρα των εκπαιδευτικών τους οποίους η πολιτεία εναπόθεσε τη βαριά ευθύνη της εκπαίδευσης και της αγωγής των μελλοντικών πολιτών.
  • Είναι η ημέρα των γονιών που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους για μια ολόκληρη χρονιά

Με όλους αυτούς τους παράγοντες εμείς οι εκπαιδευτικοί του σχολείου στοχεύουμε να υπάρξει ? όπως και τα προηγούμενα χρόνια – ένα ουσιαστικό δέσιμο σχέσεων για να φέρει το αποτέλεσμα που ποθούμε όλοι.

 

Αγαπητοί μας μαθητές και μαθήτριες,

Ξεκινάτε σήμερα μια νέα σχολική χρονιά.  Είναι ευκαιρία να θέσετε καινούριους στόχους.  Πρέπει να ανεβάσετε πιο ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων από τον ευατό σας.  Οργανώστε τις δραστηριότητες σας και βάλτε ένα πρόγραμμα στη μέλέτη σας για να κερδίσετε το ΣΤΟΙΧΗΜΑ της επιτυχίας σε όλους τους τομείς.  Το σχολείο, σάς παρέχει πολλές ευκαιρίες για να αποκτήσετε γνώσεις και δεξιότητες, για να αναπτύξετε την προσωπικότητά σας και παράλληλα να καλλιεργήσετε το πνεύμα σας.

Μη διστάσετε στο νέο, μη τρομάξετε στο αλλιώτικο, μη φοβηθείτε την όποια δυσκολία.  Μοιάζει πάντα σαν το πρώτο βήμα, όλοι κοντοστέκονται και τελικά όλοι το κάνουν.

Μην υποχωρήσετε. Πορευτείτε προς το καλό και το ωφέλιμο με πίστη στις δυνάμεις σας και φάρο τα όνειρά σας.

Μην αγνοείτε το ένστικτό σας και μην υποβαθμίζετε τις ικανότητές σας.

Εμείς οι καθηγητές σας, δεσμευόμαστε να δουλέψουμε σκληρά για να σας προσφέρουμε, όχι μόνο γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες αλλά να αναπτύξουμε και την κριτική σας σκέψη ώστε να γίνετε ικανοί να διαχειρίζεστε και να επιλύετε μόνοι σας τα προβλήματα της καθημερινής σας ζωής.

Δεσμευόσαστε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για να καλλιεργήσετε τα ειδικά σας ενδιαφέροντα, ενεργώντας πάντοτε μέσα στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης και της σωστής και δίκαιης αντιμετώπισης.  Υποσχόμαστε «δια του παραδείγματος» να σας εμπνεύσουμε εντιμότητα, υπευθυνότητα, αυτοπειθαρχία, πνεύμα συνεργασίας και αποδοχής μέσα στο πλαίσιο των στόχων και των προσανατολισμών της Παιδείας.

Δεσμευόμαστε να στεκόμαστε δίπλα σας και όχι απέναντι σας, θα είμαστε αρωγοί και βοηθοί, σύμβουλοι  του καλού.

Δεν θα είμαστε κριτές αλλά δείκτες του σωστού και θα προσπαθήσουμε να σας εμπνεύσουμε και να σας εμψυχώσουμε.

Κάθε μαθητής είναι μια προσωπικότητα, μια μοναδική προσωπικότητα όπως και ο δάσκαλος, απαιτείται μεταξύ τους σεβασμός, ευγένεια, εμπιστοσύνη, υπομονή.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Πιστεύω ακράδαντα ότι η συνεργασία μας θα είναι, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, με αμοιβαία εμπιστοσύνη και κατανόηση, θα είναι συχνή και συστηματική.  Να είστε σίγουροι όλοι πως τα παιδιά σας είναι σε ασφαλή κι έμπειρα χέρια! Να είστε βέβαιοι πως το σχολείο θα είναι μαζί σας και δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε!

Το παιδί σάς θέλει κοντά του συμπαραστάτη και βοηθό, έμπιστο συνεργάτη και αξιόπιστο φίλο.

Δώστε στα παιδιά σας ό, τι ωραιότερο διαθέτετε από το περίσσευμα της καρδιάς σας και δεν θα ζημιωθείτε. Μην περιορίζεστε μόνο στα υλικά αγαθά, αλλά δώστε προπαντός ψυχικά χαρίσματα και εφόδια.

Θα ήθελα να τονίσω ιδιαίτερα στους μαθητές και στις μαθήτριες του σχολείου μας ότι:

Ο σεβασμός των δικαιωμάτων καθώς και η αποδοχή της διαφορετικότητας του άλλου πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα.  Αυτονόητος πρέπει να θεωρείται και ο σεβασμός στο χώρο και την περιουσία του σχολείου καθώς και στο φυσικό περιβάλλον.  Προσπαθήστε να λειτουργείτε σωστά, μέσα στο πλαίσιο των νόμων και των κανονισμών, προσηλωμένοι στον άνθρωπο και στις ανθρώπινες σχέσεις.

Θα  αναφερθώ ακόμη σε δύο θέματα:

Το πρώτο:

Θα θέλαμε (με όλους τους συναδέλφους) να καλωσορίσουμε στο σχολείο μας τις μαθήτριες και μαθητές που έρχονται για πρώτη φορά στο Λύκειό μας, και να τους διαβεβαιώσουμε ότι το σχολείο μας θα είναι η μεγάλη τους οικογένεια, μια ζεστή αγκαλιά που τους υποδέχεται με αγάπη.

Οι καθηγητές τους θα είναι οι δεύτεροι γονείς τους, έτοιμοι να τους συμπαρασταθούν στη δύσκολη ώρα και οι μαθητές των άλλων τάξεων θα είναι τα μεγαλύτερα αδέλφια τους.

Το δεύτερο:

Το σχολείο μας για πρώτη φορά την περσινή χρονιά συμμετείχε στις πανελλαδικές εξετάσεις,  με εξαιρετικά αποτελέσματα:

Σαράντα επτά (47) μαθητές/ριες είναι πλέον φοιτητές και φοιτήτριες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Θέλουμε όλοι μας να τους συγχαρούμε με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια που πέτυχαν να κατακτήσουν τη δική τους θέση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας, γεγονός που αποτελεί και επιστέγασμα της προσπάθειάς τους.

Θερμά συγχαρητήρια επίσης στους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς τους, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, για να στηρίξουν και να τους οδηγήσουν στην επιτυχία.

Όσοι μαθητές συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις και δεν είχαν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα είναι άξιοι συγχαρητηρίων για την προσπάθειά τους, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Θα παρακαλέσω την εκπαιδευτικό του σχολείου μας Ασημάκη Κατερίνα να διαβάσει τα ονόματα των μαθητών που πέρασαν στα ΑΕΙ και

Τον Πρόεδρο του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων να απονείμει τα αναμνηστικά

 

Θα ήθελα τελειώνοντας να σας ευχαριστήσω και θα ευχηθώ σε όλους:

  • Καλή Σχολική Χρονιά
  • Υγεία και Δύναμη σε όλους

 

 

  Καλογεράς Παύλος, MSc

Διευθυντής 6ου ΓΕΛ Αγρινίου

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε HTML ετικετών και ιδιοτήτων: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>