«

»

Νοε 30 2021

25 Νοέμβρη, ημέρα κατά της βίας που υφίστανται οι γυναίκες.

Η ομάδα πρεσβευτών του Ευρωκοινοβουλίου επισημαίνει:
«Παρόν» το 6ο Γενικό Λύκειο με τις «Παρούσες»
Παρά την από έτων θεσμική κατοχύρωση της ισότητας των δύο φύλων, συχνά εκδηλώνονται περιστατικά έμφυλης βίας, τα οποία προκαλούν φρίκη αλλά και οδύνη για τα θύματα που την υφίστανται, ως επί το πλείστον γυναίκες. Με αφορμή τις 13 γυναικοκτονίες που συνέβησαν τους πρώτους δέκα μήνες του 2021, το Σάββατο 13/11, στις 19:30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Αγρινίου σιωπηρή πορεία κατά μήκος της οδού Παπαστράτου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας δίπλα στο Δημαρχείο της πόλης, την οποία διοργάνωσε μια ομάδα νέων γυναικών, οι «ΠΑΡΟΥΣΕΣ».
Στην πορεία αυτή έντονο παρόν έδωσε το σχολείο μας, με έναν αριθμό είκοσι περίπου μαθητών και μαθητριών, οι οποίοι με τη συνοδεία εκπαιδευτικών συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Θελήσαμε έτσι να αποδοκιμάσουμε κάθε περιστατικό ή πρόθεση βίας και να δηλώσουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στις γυναίκες-θύματα πατριαρχικών ή αυταρχικών αντιλήψεων.
Εμείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί του 6ου Γενικού Λυκείου, θα κινητοποιηθούμε και πάλι, για να συνεισφέρουμε με τις δικές μας δυνάμεις στη διεκδίκηση της ισοτιμίας, της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας κάθε ανθρώπου.
Για την ομάδα Ευρωπρρσβευτών του 6ου ΓεΛ,
Γεωργιάνα Κολοκυθά (Β3)
 epas

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε HTML ετικετών και ιδιοτήτων: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>