«

»

Σεπ 28 2023

Υποδειγματική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνό για το 6ο ΓΕΛ Αγρινίου (Vid)

 

deigmatikileitoyrgia deigmatikiyfantis

Υποδειγματική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνό για το 6ο ΓΕΛ Αγρινίου πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 28-09 στον Ιερό Ναό Νέου Αγίου Χριστοφόρου. Η υποδειγματική λειτουργία ήταν ένα μάθημα με σεμιναριακή δομή για το τι συμβολίζει κάθε μέρος του τελετουργικού που παρακολουθούμε στην εκκλησία. Ο Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός ουσιαστικά εξηγούσε με επιστημονικό κσι σεμιναριακό τρόπο τη σύνδεση του τελετουργικού που υπάρχει με τη θρησκεία, την ιστορία. Αυτό που έμεινε ήταν οτι η θρησκεία δεν πρέπει να ειναι μονο συναίσθημα αλλα και γνώση που υπακούει σε συγκεκριμένη δομή.

Στο τέλος της Υποδειγματικής Θείας Λειτουργίας ο Διευθυντής του σχολείου Υφαντής Ηλίας ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο, την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, τον π. Χριστόφορος Χρόνης όπως επίσης και την προηγούμενη Διευθύντρια του σχολείου Λαγού Ειρήνη, τον Υποδιευθυντή Στίγκα Σπύρο καθώς και τον καθηγητή Θεολογίας κο Γαρεφαλάκη Δημήτρη.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλη την υποδειγματική λειτουργία που βιντεοσκόπησε ο Γραμματέας του σχολείου κος Βιλαέτης Νίκος, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά:

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε HTML ετικετών και ιδιοτήτων: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>