«

»

Μαρ 16 2016

Αγαπάμε τα ζώα…

filozoikesΖώον, ον με πνοή ζωής. Ζωή, θείο δώρο χαρισμένο σε ανθρώπους και τετράποδα. Ζωή που ο σεβασμός αδιαμφισβήτητα της πρέπει. Μόνον τότε η κοινωνία λογίζεται πολιτισμένη. Μόνον τότε η ανθρώπινη προσωπικότητα πορεύεται προς την ηθική τελείωση. Εμφορούμενοι από τούτη την πεποίθηση θελήσαμε με ευαισθησία να προσεγγίσουμε τον θαυμαστό κόσμο των ζώων.

Το κάλεσμα για να ενδυναμώσουμε τη θύμησή μας πως και αυτά τα πλάσματα νιώθουν, κατανοούν και αδημονούν να γίνουν πολύτιμοι σύντροφοί μας έδωσαν οι μαθητές του 1ου τμήματος της Α΄ τάξης του σχολείου μας. Στη σκέψη τους οι μικροί φιλοξενούμενοι στη Φιλοζωική Οργάνωση του Αγρινίου. Σκέψη που μοιράστηκαν και μετουσίωσαν σε πράξη με όλους τους μαθητές του σχολείου μας, τους συμμαθητές τους.

Η πνευματική τροφή σμίλευσε την προσωπικότητά τους με αρχές και αξίες. Εκείνες τους υπαγόρευσαν το ηθικό τους χρέος να δώσουν τροφή και ελπίδα στους μικρούς άγνωστους φίλους αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή τους ύπαρξη και τον ευγενή μόχθο των ανθρώπων που μεριμνούν γι? αυτούς παρά τη ζοφερή σύγχρονη πραγματικότητα.

Με συγκίνηση χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία των μαθητών μας και ευχόμαστε από καρδιάς τη ζωή των ιδιαίτερων αυτών φίλων να την διαφεντεύει παντοτινά η αγάπη όλων μας.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε HTML ετικετών και ιδιοτήτων: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>