Διατροφή και Υγεία
(Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Κάλφα Ειρήνη, ΠΕ09, Τμήμα Β4)
Σκοπός και ερωτήματα: Να γνωρίσουν οι μαθητές την αξία της υγιεινής-μεσογειακής διατροφής. Να μάθουν τα θρεπτικά συστατικά των τροφών, αναγκαία για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Να αναγνωρίσουν τις πρόσθετες ύλες των τροφίμων (συντηρητικά, χρωστικές, γλυκαντικά). Να αναγνωρίσουν τους κινδύνους για την υγεία που εγκυμονεί ο σύγχρονος τρόπος διατροφής. Να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τις διατροφικές συνήθειες και προτιμήσεις των εφήβων και να μπορούν να τις επεξεργαστούν, να τις αξιολογήσουν και να βγάλουν συμπεράσματα. Να αξιολογήσουν τους παράγοντες που επηρεάζουν τις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες. Να τροποποιήσουν τις λανθασμένες διαιτητικές τους συνήθειες. Να αναπτύξουν συνεργατικό πνεύμα.
Δείτε την παρουσίαση των μαθητών εδώ.